موقعیت جغرافیایی و راه های ارتباطی

اطلاعات شهری شهر رضی
موقعیت جغرافیایی :

شهر رضی(مرکز بخش ارشق) یکی از شهرهای شهرستان مشگین شهر در استان اردبیل می باشد شهر رضی دارای آب و هوای معتدل بوده که در تابستان گرم و در زمستان سرد می باشد این شهر مرکز بخش ارشق بوده که قسمت شمالی آن کوهستانی و دارای کوههای بزرگ می باشد که معمولا به لحاظ وضعیت خاص وصعب العبور بودن از اواسط فصل پاییزدر اثر سرد شدن هوا و برف و یخبندان مسدود می گردد. قسمت شمالی منطقه در حدود ۵۶ کیلومتر با کشور آذربایجان هم مرز بوده و این امر بر حساس بودن موقعیت آن افزوده است. به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از خرداد ماه سال ۷۶ رضی به شهر تبدیل شده که وسعت آن ۷۵ هکتار مربع بوده که پس از ۱۰ سال، مطالعه جامع شهر صورت گرفته و درحال حاضر وسعت اراِِئه خدمات آن به ۱۰۵ هکتار افزایش یافته است جمعیت این شهر در حال حاضر براساس سرشماری سازمان آمار ایران ۲۰۰۳ نفر می باشد که غالب ذزآمد شهروندان از طریق دامداری و کشاورزی بوده ولی بعضی ها به سایر شغلها نیز اشتغال دارند این شهر حدود ۴۵ کیلومتر با مرکز استان و ۷۵ کیلومتر با مرکز شهرستان فاصله دارد.

همانطور که اشاره شد منطقه ارشق به مرکزیت شهر رضی می باشد که در سال ۱۳۷۶ اولین شهردار در آن امور خدماتی و اجرایی شهری را به عهده گرفته است در مورد وجه تسمیه شهر رضی می توان به این نکته اشاره کرد که ” رز” در لغت عرب به معنی انگور و رزی به معنای تاکستان می باشد و اکنون نیز آثار و باقیمانده های باغ های انگور در این شهر وجود دارد که به دلیل خشکسالی­های پی درپی از بین رفته است لازم به ذکر است که در اکثر شناسنامه های اهالی این شهر پسوند رزی”ثبت شده که متاسفانه به مرور زمان رسم الخط« رضی» متداول گشته است. طبق نظر کارشناسان شهری، موقعیت جغرافیایی شهر مرزی رضی برای پیشرفت در مقایسه سایر شهرهای شهرستان مشگین شهر بی بدیل است. قرار گرفتن در مسیر ارتباطی و ترانزیتی بزرگراه قفقاز و موقعیت مرزی با جمهوری آذربایجان، واقع شدن بین سه شهرستان اردبیل، گرمی و مشگین شهر و از همه مهمتر نزدیکی قابل توجه به مرکز استان در مقایسه با سایر نقاط شهرستان از امتیازاتی است که شهر رضی از آن برخوردار است و می توانند در افق توسعه شهری موثر واقع شوند. از سوی دیگر باغ های سرسبز و خرم سیب و زرد آلو وگردو ..و همچنین دره های توریستی زیبایی خاصی به این شهر بخشیده که دل هر بیننده ای را می رباید.

نقشه ماهواره ای شهر رضی:

نقشه ماهواره ای شهر رضی

نقشه ماهواره ای راههای ارتباطی رضی:

نقشه ماهواره ای راه های شهر رضی